jordi judici 4

La sala de vistes de la secció quarta de l’Audiència de Girona havia d’acollir ahir el judici per l’agressió contra un home de Palafrugell que va ser atacat presumptament pel seu gendre amb una destral. Per aquests fets és provisionalment a la presó un veí del nucli d’Esclanyà de Begur, Javier Monge García. La sessió, però, es va acabar ajornant, perquè l’acusat va demanar un canvi de lletrat. Dirigint-se als membres del tribunal, va manifestar: “Renuncio al meu advocat perquè és incompetent i perquè no em fa cas, i vull que me n’assignin un altre.” El jutge li va preguntar si tenia la intenció que li n’adjudiquessin un d’ofici i el detingut va respondre que la seva família ja havia contactat amb una advocada. Van fer passar dins la sala l’esposa de Monge, la qual va facilitar el nom de la lletrada perquè des de l’Audiència s’hi posessin en contacte i confirmés que portaria la defensa. Aquest contratemps va originar que se suspengués el judici i que es fixés la seva celebració pel 5 d’octubre.

El fiscal sol·licita per a Monge nou anys de presó per un delicte d’intent d’homicidi. Els fets van tenir lloc el 13 de juny del 2014. La investigació va concloure que l’atac va estar motivat per les desavinences familiars existents entre Monge i els seus sogres per la pàtria potestat d’una filla menor de l’acusat que resideix amb els avis materns, que en tenen la custòdia. El processat es va dirigir al garatge del seu sogre, situat als baixos de l’edifici número 85 del carrer del Vilar de Palafrugell. Hauria esperat que anés al pàrquing, el va abordar i, sense que intercanviessin prèviament cap paraula, la fiscalia sosté que l’arrestat el va ferir amb una destral. Li va donar un cop al cap, en una mà i a la cama mentre li recriminava: “Què et penses, que et quedaràs amb la meva filla?”

Un veí va arribar al garatge i, en adonar-se de la greu situació, va intercedir entre els dos homes. Va apartar l’acusat del sogre, van forcejar i va aconseguir prendre-li la destral. A causa de l’agressió, l’avi de la menor va patir diverses fractures i va estar ingressat 125 dies a l’hospital.

La víctima exerceix l’acusació particular a través de l’advocat Jordi Colomer. En el seu cas, qualifiquen els fets d’un delicte d’assassinat en grau de temptativa, amb l’agreujant de parentesc. Afirmen que el denunciant va rebre de manera imprevista el primer cop de destral al cap, ja que estava distret col·locant una bossa al cotxe. L’acusació particular requereix una pena de 14 anys de presó per a Monge i que, en concepte de responsabilitat civil, indemnitzi la víctima amb 38.000 euros per les lesions que li va ocasionar i les seqüeles físiques que li han quedat arran de l’agressió.

Font oficial: eldigitaldegirona.com elpuntavui.cat emporda.info

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *