El jutge del Social número 1 de Girona ha revocat la sanció que havia imposat l´Ajuntament de Blanes a una treballadora del departament de Turisme per negar-se a fer unes hores extra. La demandant va interposar la demanda el 22 d´octubre del 2014 i durant l´acte de la vista, segons diu el magistrat, l´Ajuntament va mantenir la sanció. La demandant, que és delegada del sindicat CSIF, treballava com a auxiliar administrativa a l´Ajuntament des de l´any 2010 i per decret d´alcaldia va rebre una sanció per amonestació «per incompliment del deure per negligència o descuit inexcusable».

D´entrada li demanaven una suspensió de feina i sou de sis mesos i finalment, durant la fase d´instrucció es va acabar amb una amonestació. La treballadora durant el procés ha estat defensada per l´advocat Jordi Colomer. La sanció es remunta al 27 de juny quan un tècnic assessor de turisme de l´Ajuntament de Blanes, «que llavors no era superior jeràrquic de la demandant», ressalta la sentència, li va dir a la dona que havia mort un parent de segon grau d´una companya i que per això entre el 28 i 29 de juny l´hauria de substituir.

Aquest tècnic va amparar-se que era un fet de «força major» i li va demanar que aquells dies treballés al punt d´informació dels Pins. La demandant però no hi va anar perquè estava treballant «de forma ininterrompuda des del 23 de juny i segons el calendari laboral el 28 i 29 de juny li corresponia descansar». En els fets provats de la interlocutòria també es descriu que el mes de juny de 2014 en els dos punts d´atenció turística de Blanes hi havia quatre treballadors, que «un d´ells sempre estava de vacances en època estival» i que «abans i després que l´Ajuntament imposés la sanció a la treballadora, els punts d´informació havien estat tancats dies concrets per motius lleus».

El jutge diu que d´entrada el tècnic de turisme «no ostentava la condició de superior jeràrquic de la demandant i per tant no estava habilitat per prendre la decisió» de dir-li que treballés. I a més, el jutge destaca que en el moment dels fets «la major part dels temps hi havia un treballador per punt d´atenció» turística. També destaca que la situació descrita «no constitueix una circumstància imprevista o de força major». A més, recull l´article 18 del conveni del personal laboral de l´Ajuntament, diu el magristat sobre les conseqüències de no acceptar fer hores extra, en l´article això no constitueix una «infracció laboral». Per tot això, el jutge retira la sanció a la treballadora. La sentència és ferma.

Font oficial: diaridegirona.cat

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *