L’Audiència de Girona ha condemnat a 8 anys de presó el veí d’Esclanyà –nucli de Begur– (Baix Empordà) que el 13 de juny del 2014 va atacar el seu sogre a cops de destral a Palafrugell. La sentència també prohibeix a l’acusat comunicar-se o apropar-se a menys de 1.000 metres de la víctima durant 15 anys i el condemna a pagar-li 15.000 euros en concepte de responsabilitat civil.

El fiscal acusava inicialment Jorge Monge García, d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa i demanava per a ell una pena de 9 anys de presó. L’acusació particular, exercida per l’advocat Jordi Colomer, ho va qualificar de delicte d’assassinat en grau de temptativa amb l’agreujant de parentiu i per això demanava per a ell 14 anys de presó. En el judici celebrat a principis de mes a la secció quarta de l’Audiència, el processat, que ara té 44 anys, va reconèixer els fets i finalment acusacions i defensa van modificar les peticions i van demanar 8 anys de presó per un delicte d’assassinat en grau de temptativa.

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Manuel Marcello, considera provat que cap a les 07.30 hores del 13 de juny Monge es va colar al pàrquing de l’edifici on vivia el sogre, al número 85 del carrer del Vilar, el va abordar mentre posava unes bosses al cotxe i, sense intercanviar cap paraula i per sorpresa, li va clavar un primer cop de destral al front. No es va poder defensar.

L’acusat li va clavar altres cops en una de les cames i als braços mentre li cridava: “Què et penses, que et quedaràs amb la meva filla?”, –perquè els avis tenien la custòdia d’una de les nétes–. Les filles de l’acusat estaven amb els avis arran d’una resolució del 13 de febrer del 2007 del Servei d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (SAIA) de Girona, que va determinar que estaven en situació de desemparament i les va apartar del nucli familiar.

Enmig del forcejament entre Monge i el seu sogre, un veí, que també va declarar en la vista oral, va arribar al garatge i, en adonar-se de la situació, va córrer a avisar la seva dona perquè truqués al 112 i va tornar per separar els dos homes. Segons l’escrit, “l’arma utilitzada, la força del cop i el lloc del cos escollit pel processat eren idonis per causar un resultat de mort”. A causa de l’agressió, la víctima, de 61 anys, va haver de ser intervinguda i va estar ingressada 125 dies a l’hospital.

Font oficial: elpais.com  elpuntavui.cat diaridegirona.cat diaridegirona.cat

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *