Notícies

Amb àmplia experiència en procediments contra la integritat sexual.

https://www.diaridegirona.cat/girona/2018/02/14/laudiencia-absol-jove-acusat-violar/895935.html

Especialistes en procediments penals de trànsit

http://www.icag.cat/ca/noticies-general/laudi%C3%A8ncia-de-girona-revoca-la-condemna-un-conductor-borratxo-no-es-pot-descartar

Revocació d’una Sanció laboral a una treballadora de l’Ajuntament de Blanes

El jutge del Social número 1 de Girona ha revocat la sanció que havia imposat l´Ajuntament de Blanes a una treballadora del departament de Turisme per negar-se a fer unes hores extra. La demandant va interposar la demanda el 22 d´octubre del 2014 i durant l´acte de la vista, segons diu el magistrat, l´Ajuntament va mantenir la sanció. La demandant, que és delegada del sindicat CSIF, treballava com a auxiliar administrativa a l´Ajuntament des de l´any 2010 i per decret d´alcaldia va rebre una sanció per amonestació «per incompliment del deure per negligència o descuit inexcusable».

D´entrada li demanaven una suspensió de feina i sou de sis mesos i finalment, durant la fase d´instrucció es va acabar amb una amonestació. La treballadora durant el procés ha estat defensada per l´advocat Jordi Colomer. La sanció es remunta al 27 de juny quan un tècnic assessor de turisme de l´Ajuntament de Blanes, «que llavors no era superior jeràrquic de la demandant», ressalta la sentència, li va dir a la dona que havia mort un parent de segon grau d´una companya i que per això entre el 28 i 29 de juny l´hauria de substituir.

Aquest tècnic va amparar-se que era un fet de «força major» i li va demanar que aquells dies treballés al punt d´informació dels Pins. La demandant però no hi va anar perquè estava treballant «de forma ininterrompuda des del 23 de juny i segons el calendari laboral el 28 i 29 de juny li corresponia descansar». En els fets provats de la interlocutòria també es descriu que el mes de juny de 2014 en els dos punts d´atenció turística de Blanes hi havia quatre treballadors, que «un d´ells sempre estava de vacances en època estival» i que «abans i després que l´Ajuntament imposés la sanció a la treballadora, els punts d´informació havien estat tancats dies concrets per motius lleus».

El jutge diu que d´entrada el tècnic de turisme «no ostentava la condició de superior jeràrquic de la demandant i per tant no estava habilitat per prendre la decisió» de dir-li que treballés. I a més, el jutge destaca que en el moment dels fets «la major part dels temps hi havia un treballador per punt d´atenció» turística. També destaca que la situació descrita «no constitueix una circumstància imprevista o de força major». A més, recull l´article 18 del conveni del personal laboral de l´Ajuntament, diu el magristat sobre les conseqüències de no acceptar fer hores extra, en l´article això no constitueix una «infracció laboral». Per tot això, el jutge retira la sanció a la treballadora. La sentència és ferma.

Font oficial: diaridegirona.cat

Instal•lació programa espia en ordinadors de la Policia Local de Palamós.

El jutjat d’instrucció número 3 de la Bisbal d’Empordà va acollir el 26 d’octubre la compareixença de l’exalcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés, i del regidor de Seguretat Ciutadana l’anterior mandat, Josep Coll, en el marc de les diligències prèvies de la querella que van presentar cinc agents de la Policia Local i el sindicat CSIF per la presència d’un programa espia que es va detectar en els ordinadors del cos de seguretat municipal el 20 de juny de 2013. Es dóna la circumstància que l’endemà ja havia estat eliminat. Tant Ferrés com Coll van exposar que des que es va conèixer l’existència d’aquest programa, l’Ardamax Keylogger, no tenen constància que hi hagi hagut cap queixa per ús fraudulent d’informació que s’hagués pogut obtenir amb del programa.
A preguntes del lletrat de l’acusació particular, Jordi Colomer, Ferrés va justificar que l’Ajuntament no obrís cap expedient intern sobre aquest cas perquè un informe del tècnic informàtic deia que l’afectació d’aquest programa era nul·la. Precisament, aquesta justificació de la inacció de l’Ajuntament amb un informe tècnic és un dels punts que no convenç Jordi Colomer, que ha recordat que el programa espia va ser esborrat tan bon punt un agent del cos va denunciar-ne la presència, mentre que l’informe té data del 3 d’agost de 2013, més d’un mes després que l’Ardamax Keylogger fos eliminat dels ordinadors de la Policia Local.
L’agent que va detectar el programa espia i ho va comunicar, entre d’altres a Coll, va demanar explícitament que no fos esborrat per poder investigar la informació recollida. No obstant això, l’endemà ja no era en els ordinadors. Colomer lamenta que s’incomplís aquesta petició i permetés «eliminar-ne qualsevol rastre». Alhora, no entén que l’Ajuntament no obrís cap expedient per averiguar qui va instal·lar el programa i qui el va eliminar. Els dos exresponsables van manifestar que desconeixien l’existència d’aquest programa fins que no se’ls va comunicar el mateix 20 de juny de 2013.
La defensa de Ferrés i Coll va fonamentar-se en el fet que, segons van sostenir els dos excàrrecs palamosins, van derivar el cas als tècnics i a l’assessoria jurídica, els quals van comunicar-los que no hi havia motius per prendre cap mesura i que no els consta cap queixa al respecte sobre fugides d’informació dels ordinadors.

Font oficial: diaridegirona.cat

Vuit anys de presó per al veí d’Esclanyà que va intentar matar el sogre a cops de destral

L’Audiència de Girona ha condemnat a 8 anys de presó el veí d’Esclanyà –nucli de Begur– (Baix Empordà) que el 13 de juny del 2014 va atacar el seu sogre a cops de destral a Palafrugell. La sentència també prohibeix a l’acusat comunicar-se o apropar-se a menys de 1.000 metres de la víctima durant 15 anys i el condemna a pagar-li 15.000 euros en concepte de responsabilitat civil.

El fiscal acusava inicialment Jorge Monge García, d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa i demanava per a ell una pena de 9 anys de presó. L’acusació particular, exercida per l’advocat Jordi Colomer, ho va qualificar de delicte d’assassinat en grau de temptativa amb l’agreujant de parentiu i per això demanava per a ell 14 anys de presó. En el judici celebrat a principis de mes a la secció quarta de l’Audiència, el processat, que ara té 44 anys, va reconèixer els fets i finalment acusacions i defensa van modificar les peticions i van demanar 8 anys de presó per un delicte d’assassinat en grau de temptativa.

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Manuel Marcello, considera provat que cap a les 07.30 hores del 13 de juny Monge es va colar al pàrquing de l’edifici on vivia el sogre, al número 85 del carrer del Vilar, el va abordar mentre posava unes bosses al cotxe i, sense intercanviar cap paraula i per sorpresa, li va clavar un primer cop de destral al front. No es va poder defensar.

L’acusat li va clavar altres cops en una de les cames i als braços mentre li cridava: “Què et penses, que et quedaràs amb la meva filla?”, –perquè els avis tenien la custòdia d’una de les nétes–. Les filles de l’acusat estaven amb els avis arran d’una resolució del 13 de febrer del 2007 del Servei d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (SAIA) de Girona, que va determinar que estaven en situació de desemparament i les va apartar del nucli familiar.

Enmig del forcejament entre Monge i el seu sogre, un veí, que també va declarar en la vista oral, va arribar al garatge i, en adonar-se de la situació, va córrer a avisar la seva dona perquè truqués al 112 i va tornar per separar els dos homes. Segons l’escrit, “l’arma utilitzada, la força del cop i el lloc del cos escollit pel processat eren idonis per causar un resultat de mort”. A causa de l’agressió, la víctima, de 61 anys, va haver de ser intervinguda i va estar ingressada 125 dies a l’hospital.

Font oficial: elpais.com  elpuntavui.cat diaridegirona.cat diaridegirona.cat

Adreça

Riu Güell, nº4, Baixos B
Girona

Telèfon

619 461 338

Fax

972 224 457