jordi judici 3

El jutjat penal número quatre de Girona ha imposat un any de presó i una multa de 60 euros a un veí de la ciutat, Mimoun Farchich, com a autor d’un delicte d’atemptat contra l’autoritat i una falta de lesions. En la part inicial de la sentència, el jutge deixa palès que les conclusions a les quals ha arribat a l’hora de declarar quins fets considera corroborats són fruit “d’una valoració en consciència” de les proves que es van practicar. El succés es remunta al 16 de juny, a dos quarts d’una del migdia. Farchich era al mercat setmanal de la Devesa, on també hi havia dos efectius de la Policia Municipal que hi havien acudit per evitar la venda ambulant no autoritzada. Els agents van localitzar una caixa amb herbes i una altra que contenia alls i que estava amagada sota un camió. En veure que aquests efectes no eren reclamats per ningú, van procedir a portar-los al cotxe patrulla per traslladar-los a la comissaria com a objectes perduts. De sobte i sense que hi hagués hagut cap intervenció policial prèvia contra l’acusat, Farchich es va aproximar als agents gesticulant i cridant. Es va acostar a un dels municipals, li va donar empentes i tots dos van caure al terra. Com a conseqüència, el policia va patir lesions a l’espatlla, als braços i en un genoll. No ha quedat acreditat, en canvi, que els efectius actuessin amb la intenció de menyscabar la integritat física de Mimoun. En la sentència, s’indica que van emprar “l’ús de la mínima força imprescindible”: “Si l’acusat utilitza la força, no es pot exigir al policia que, en l’exercici de les seves funcions, es deixi agredir per un ciutadà descontent.”

Mimoun va ser defensat per l’advocat Jordi Colomer en el judici, celebrat el 14 de juliol. La condemna establerta al seu client és substancialment inferior a la pena a la qual s’enfrontava. El fiscal demanava tres anys de presó per atemptat a l’autoritat i una multa de 720 euros. Amb relació al delicte, el jutge, tot i que ha tingut en compte un agreujant de reincidència, ha apreciat l’atenuant d’anomalia o alteració mental. I, respecte a la multa, haurà de fer front a una quantitat mínima, “atesa la seva escassa capacitat econòmica”.

En la vista oral no només va declarar Farchich com a imputat. També ho van fer en la mateixa condició els agents, ja que hi van haver denúncies encreuades. A través del seu lletrat, Mimoun va exercir l’acusació particular contra els policies, per als quals requeria una multa de 900 euros per una falta de lesions. L’home va manifestar que va ser detingut de manera violenta perquè es va negar a recollir els productes –venia menta, julivert i coriandre–. El jutge, però, ha absolt els dos agents, que van ser defensats per l’advocat Jordi Gimbernat.

Font oficial: puntavui.cat

 

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *