jordi judici 2

L’Audiència de Girona ha absolt Moussa Diatta, l’acusat d’haver agredit sexualment una dona en un jardí de la zona universitària de les Àligues. En el text de la sentència el magistrat assegura que no ha quedat acreditat ni que el sospitós mantingués relacions sexuals amb la víctima ni que la dona hagués estat forçada. Arriba a aquesta tesi, entre altres aspectes, perquè trontolla la declaració de la víctima, en la qual se sosté la gran càrrega incriminatòria. Segons la sentència, el relat de la perjudicada és “caòtic” i “amb contínues contradiccions” no només durant l’acte de judici, sinó també durant tota la fase d’investigació del cas. A això també cal sumar-hi el fet que no hi ha cap testimoni que aporti cap indici prou sòlid per ratificar la versió de la víctima. Finalment, els metges forenses van concloure que la víctima no presentava cap lesió compatible amb una agressió sexual quan va ser atesa a l’hospital. Així mateix, tampoc no van trobar restes d’ADN de l’acusat a la zona genital, ni blaus a les extremitats que mostressin signes de defensa o baralla. Per tot plegat, el magistrat absol Moussa Diatta del delicte d’agressió sexual amb penetració agreujat per la vulnerabilitat de la víctima.

El fiscal demanava tretze anys de presó per al processat, Moussa Diatta, per uns fets que haurien tingut lloc el 12 de juliol del 2013, quan va coincidir amb la víctima al bar El Campus de la plaça de Sant Domènec.

Segons la versió del fiscal, l’acusat, que coneixia la dona perquè són usuaris del centre La Sopa de Girona, va proposar a la víctima que l’acompanyés a buscar menta al bosc. Pel camí, ella, que va amb crosses perquè té una discapacitat del 68%, va asseure’s en una pedra per descansar. Va ser llavors quan l’acusat li va proposar mantenir relacions sexuals, però ella s’hi va negar. Ell va insistir fins al punt de quedar completament nu, fet que va provocar que la víctima intentés arrencar a córrer, però va caure a terra. Sempre segons la versió de l’acusació pública, el processat va aprofitar que ella estava estirada per llançar-s’hi al damunt i consumar la violació. Un cop va haver satisfet el seu ànim libidinós, l’acusat es va vestir i va abandonar la víctima a terra.

Font oficial: elpuntavui.cat leconomic.cat

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *